matematikcisemanur.yetkin-forum.com
ARAMIZA HOŞGELDİNİZ!

Join the forum, it's quick and easy

matematikcisemanur.yetkin-forum.com
ARAMIZA HOŞGELDİNİZ!
matematikcisemanur.yetkin-forum.com
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Arama
 
 

Sonuç :
 


Rechercher çıkıntı araştırma

Tarıyıcı
 Kapı
 Indeks
 Üye Listesi
 Profil
 SSS
 Arama
Mart 2024
PtsiSalıÇarş.Perş.CumaC.tesiPaz
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Takvim Takvim

RSS akısı


Yahoo! 
MSN 
AOL 
Netvibes 
Bloglines 


Anket
Kimler hatta?
Toplam 1 kullanıcı online :: 0 Kayıtlı, 0 Gizli ve 1 Misafir

Yok

Sitede bugüne kadar en çok 242 kişi Salı Ağus. 01, 2017 4:02 am tarihinde online oldu.
Istatistikler
Toplam 898 kayıtlı kullanıcımız var
Son kaydolan kullanıcımız: anonim

Kullanıcılarımız toplam 570 mesaj attılar bunda 488 konu

Zaman Yönetimi

Aşağa gitmek

Zaman Yönetimi Empty Zaman Yönetimi

Mesaj tarafından Admin Perş. Kas. 01, 2012 9:04 pm

Yapmak istediğimiz birçok işi yetiştirememekten şikayetçi oluruz. Hatta çoğu zaman, zaman su gibi akıp gidiyor ben arkasından koşuyorum diye hislerimizi ifade ederiz. Toplantılarımıza geç kalırız. Yapmamız gerekenler aksamaya başlar. Yapılacak işler listesi uzadıkça uzar. Bu da ister istemez strese yol açar. Strese girdikçe zaman daha da yetmez hale gelir. Bütün bunlar size de tanıdık geliyor ve siz de ”zamanım yetmiyor“ mu diyorsunuz?

Deneyimsel Öğreti der ki zamanı israf etmeyin, bunun için doğru planlama yapın. Zamanınızı planlarken kendinize ulaşılabilir hedefler koyun. Peki zamanı iyi planlamak için Deneyimsel Tasarımın sunduğu ipuçları neler?

Güne erken başlayın: Sabah güneş doğmadan güne başlamak günün bereketini arttırır. Sabah ortalık sakinken bazı işleri bitirmek, zihninize diğerlerini de bitirebileceğinizin ispatını verir. Çalışıyorsanız, sabah şehrin trafiğinde vakit kaybetmemiş olursunuz. İşyerinde toplantılar, telefonlar dikkatinizi dağıtmadan daha az zamanda daha verimli çalışabilirsiniz. İlk gün her zaman kalktığınızdan 3 saat erken kalkmaya çalışmayın. Bu sürekli olmaz. Alışkanlığa dönüşmesi için 15’er dakika ile başlayarak devam edin.

Azı küçümsemeyin: Toplantıya girmeden önce 10 dakikam var, yeni bir işe başlamaya değmez demeyin. Zamanı bu şekilde israf etmemiş olursunuz. İşi yapmak değil, başlamak zor olandır. Başladığınız bir işin, hiç başlamadığınız işe göre daha kolay ilerlediğini bir süre sonra siz de fark edebilirsiniz.

Yapabileceklerinizin sözünü verin: Bir işin bitiş zamanlaması ile söz verirken dikkatli olun. Gerçekten bitirebileceğiniz tarihi söyleyin. Karşınızdaki kişi sizin ne kadar sürede bitirdiğinizden daha çok zamanından önce mi sonra mı bitirdiğinizi önemser. İşlerinizi önceliklendirin: Çok bilinen bir öneri olduğu için etkisi şüphe uyandırır. Neye göre önceliklendirme yapıldığına dikkat edilirse çok işe yarar. Öncelik sırasını, kendinize ve başkasına olan faydasını değerlendirerek yapmanız önemlidir.

Ne zaman mola verdiğinize dikkat edin: Eğer mola verdikten sonra yaptığınız işe odaklanamıyorsanız, nedenini anlamaya çalışın. Mola vermeden önce üretim yapmamış veya mola süresini çok uzun tutmuş olabilirsiniz. Yemekten sonra ”bir çay keyfi yaptıktan sonra mutfağı toplarım“ dedikten sonra o işin sabaha kalması öncesinde üretim yapılmamasına örnektir. Yemekten sonra 5 dakika mutfağı toparlamak sizi sonrasında birkaç saat enerjik tutmaya yetecektir.


dönüşüm konagı.net
Admin
Admin
Admin
Admin

Mesaj Sayısı : 376
Tecrübe Puanı : 13094
Reputation : 0
Kayıt tarihi : 03/11/09

http://matematikcisemanur.yetkinforum.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz